Residential | SHAH RESIDENCE

Client: Tejesh Shah
Status : Completed
Area : 5000 sqft
Location: Bangalore

This pent house duplex was designed for an avid nature and photography lover with earthy and Zen elements. This home is unabashed about using earthy tones in some areas and soft pastels in others; about subtlety in one corner and opulence in another.The whole shell is an unobtrusive beige-grey colour in amour coat.Wood and cement are predominant materials. The highlight of this house is Japanese style raised tea area in bamboo prudently positioned under a double height origami-inspired chandelier that is set against large curtain-less windows.The tea table is a work of art and the chandelier emits just he right light on it. The living space houses a blue and rust cluster with a vibrant rug. Adjacent to this, a plush and stylish piano room has two conversation chairs against a vintage mirror. On the opposite wall,a sculpted marble bench, a sculptural black floor lamp and an ethnic artwork are seen against wooden mosaic wall creating an overall feeling of eclectic-ness.